Onze expertise

Hoe kan ik mijn kookeiland zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen?

17/09/2020

In een keuken is het centrale eiland veel meer dan alleen een meubelstuk. Het is een werkplek, een eethoek, een plek waar u met vrienden en familie kunt genieten van een hapje en een drankje. Decoratief of functioneel, er zijn heel wat manieren om uw eiland zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Een volledig uitgerust kookeiland

Kookplaten, oven, spoelbak, ingebouwde koelkast. Door te kiezen voor een volledig uitgerust kookeiland, onderscheidt u het van de rest van de elementen in uw keuken. Het wordt overkoepeld door een telescopische XXL afzuigkap of een geïntegreerd model, heeft een kraan met een slank silhouet en kan zelfs voorzien worden van een wijnkelder. Het is samengesteld uit verschillende kolommen met vakken en glazen of open deuren uw mooie servies, kookboeken en koperen potten en pannen accentueren. En als klap op de vuurpijl is er nog een hangende plank toegevoegd met daarop enkele aromatische planten. De geïntegreerde verlichting toveren uw eiland echt om tot het middelpunt van uw keuken.

Verlichting op maat

De armaturen zijn perfect om uw centrale eiland te accentueren. Beide zijn de sterren van uw open keuken. Er zijn oneindig veel stijlen en mogelijkheden. Zo kunnen één of meer lampen net boven het werkblad worden geïnstalleerd. Een kroonluchter van glas of kristal bijvoorbeeld zorgt voor een mooi contrast met de sterkte van de gebruikte grondstoffen. Een ingebouwd LED-lint is dan weer perfect om de contour van uw eiland te accentueren en de aandacht naar zich toe te trekken.
Als u uw kookeiland zowel als werkblad als eethoek gebruikt, kan het verlichtingssysteem worden uitgerust met een dimmer voor meer comfort. Hierdoor kan de verlichting aan de sfeer aangepast worden.

Materialen die het verschil maken

Het centrale eiland is vaak zo ontworpen dat het volledig in de omgeving geïntegreerd kan worden. Het komt overeen met de meubels, vloeren, de kleuren van de muren en de credenza van de keuken. Om het extra in de kijker te zetten, kunt u kiezen voor  materiaal dat het onderscheidt van de rest. In een wereld vol minimalistisch design trekt een kookeiland in licht marmer of massief eik de aandacht. Het is ook interessant om gebruik te maken van het effect van twee soorten materiaal. Het roestvrijstaal van het werkblad grenst aan het geschilderde of ruwe hout van het eetgedeelte of het beton van de onderkant. De mix van materialen begrenst de ruimtes waaruit het bestaat en maakt het tegelijkertijd levendig en dynamisch.

Gepersonaliseerde kleuren om de aandacht te trekken

Een centraal eiland kan een bepaalde kleur of patronen hebben die voor karakter zorgen. De gekozen kleur onderscheidt zich van de rest of  past perfect bij de tinten van uw keukenmeubilair. Zo kan het perfect in een effen of pastelomgeving voor een flashy effect zorgen. Het kan ook een extra schaduw toevoegen aan een ruimte die een tint blauw of groen, of een andere kleur onthult.

Daarnaast maken veelkleurige cementtegelpatronen of geometrische vormen van uw centrale eiland ook het hoofdelement van uw keuken.

Een vloerbedekking die de ruimte moduleert

Hoewel de keuze van de kleur en materialen voor uw eiland belangrijk is, is de vloer die het eiland omringt en de keukenruimte bepaalt, ook van fundamenteel belang. Hij moet stevig zijn, omdat er heel wat op gebeurt. Een prachtige tijdloze houten vloer, een vloer van gewaxte beton, of platen met ruwe of gebrandschilderde betoneffecten, zal hem harmonieus omhullen en hem tegelijkertijd accentueren. 

Apparatuur, opslag, materialen, kleuren, verlichting, vloeren. U kunt uw kookeiland volledig aan uw eigen smaak aanpassen. Er zijn heel wat mogelijkheden om hem te onderscheiden van de omgeving en karakter aan uw keuken te geven. Het is nu aan u om uw creativiteit de vrije loop te laten. 

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen